شنبه، 24 اسفند 1398

احکام غیبت | سوال سه

پرسش :

موارد جواز غیبت را مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛
١- غیبت غیر مؤمن؛
٢- غیبت متجاهر به فسق؛
٣- موارد تظلّم شخص از کسى که در حقّ او ظلم کرده که مى‌تواند ظلم او را بیان کند؛
۴- موارد مشورت مثل کسى که دخترش را به کسى مى‌خواهد بدهد، انسان مى‌تواند در مقام مشورت کسان دختر، عیب پسر را نقل کند؛
۵- در موارد ارشاد و نصیحت، مثل اینکه کسى علیه کسى شهادت مى‌دهد، انسان مى‌تواند عیب شاهد را که برایش معلوم باشد، ذکر کند. و از این قبیل است قدح در رجال حدیث و کسى با کسى رفیق شده و انسان احتمال مى‌دهد که رفاقت منجر به فساد شخص شود، چون رفیق او آدم بدى است، مى‌تواند در مقام نصیحت عیب او را ذکر نماید، و الله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.