شنبه، 24 اسفند 1398

احکام اجاره | سوال شش

پرسش :

ما دانشجویان یک مرکز غیر انتفاعى با قراردادى که بر پایۀ اساسنامۀ آن مرکز است، همۀ هزینۀ تحصیل خود را مى‌پردازیم، یکى از مفاد اساسنامه این است که دانشگاه یک عضو هیئت علمى تمام وقت براى مرکز به خدمت بگیرد تا در آزمایشگاه و کارگاه بیشترین بهره‌بردارى شود، اما دانشگاه به آن رفتار نکرده، بلکه استادان مدعوّ و حق التدریسى را به کار گرفته و از این راه در واقع ١٣ مبلغ هزینه شده را به کار بسته است و دانشگاه به یک نیروى کارآمد عضو هیئت علمى تمام وقت نیازمند است، لطفاً حکم شرعى این نقض قرارداد را بفرمایید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چون مرکز غیر انتفاعى- طبق مطالب ابراز شده- از شرط مذکور در ضمن عقد تخلف نموده است، براى دانشجویان آن مرکز حقّ خیار فسخ ثابت است؛ و پس از فسخ و دریافت شهریه پرداخت شده باید اجرة المثل مدتى را که تحصیل نموده‌اند به دانشگاه بپردازند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.