شنبه، 24 اسفند 1398

احکام اجاره | سوال هفت

پرسش :

مغازه‌اى را که (چه با سرقفلى یا جز آن) واگذار مى‌کنند، اگر پیش از پایان اجاره، مستأجر بخواهد تغییر شغل بدهد، مالک مى‌تواند در بقیۀ مدت اجاره، کرایه را چند برابر نماید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه در عقد اجاره شرط شده باشد که مغازه را براى شغل خاص اجاره مى‌کند، چنانچه تغییر شغل بدهد، مالک مى‌تواند اجارۀ اوّلى را فسخ کرده و بر اجارۀ دومى اجرت زاید بخواهد؛ و چنانچه براى مطلق شغل اجاره کرده، اجارۀ اوّلى باقى است و مالک نمى‌تواند اجرت زاید مطالبه کند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.