شنبه، 24 اسفند 1398

احکام اجاره | سوال یازده

پرسش :

اشخاصى حدود بیست سال پیش سرقفلى مغازه‌هایى را به دیگران واگذار کرده‌اند و اجاره‌اى که صاحبان سرقفلى به مالکین مى‌دهند بسیار از نرخ روز کمتر است، تکلیف چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ احتیاط آن است که مالک- به جهت اینکه سرقفلى گرفته است- به همان مبلغ اجارۀ سابق قناعت کند، مگر اینکه مستأجرین راضى شوند؛ لکن مى‌تواند به مقدار اجرة المثل مغازه‌هایى که مثل آن مغازه هستند و فعلاً با سرقفلى اجاره داده مى‌شوند، مطالبه کند، و حقّ مطالبه بیش از آن را ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.