شنبه، 24 اسفند 1398

احکام قرض | سوال یک

پرسش :

شخصى جنسى را خریده و بهاى آن را تا دو ماه مهلت گرفته و یک قطعه چک به صاحب جنس داده است، چون چک اعتبار نداشته، روز سررسید برگشت خورده، خریدار به فروشنده مى‌گوید: چک دیگر به سررسید دو ماه دیگر و با مبلغى بیشتر به تو مى‌دهم، آیا فروشنده مى‌تواند بپذیرد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ زیادى ربا است، و جایز نیست، ولى فروشنده مى‌تواند چک دوم را نگیرد و معامله را فسخ کند؛ و اگر جنس موجود است، پس از فسخ مى‌تواند معاملۀ جدیدى انجام دهد، و الله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.