يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام | نذر و عهد: سوال بیست

پرسش :

اگر کسى نذر کرده قلّک معینى را خود و دیگران با پول و جواهرات پر کند و به دست خود به حرم حضرت ابو الفضل العباس علیه السلام بسپارد، اینک به اندازۀ هفتاد هزار تومان گرد آمده لکن از رفتن خود مأیوس شده است، حکم آن را بیان فرمایید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه وقت نذر کردن قصد آن بود که وجوه جمع شده و طلاجات در ضریح مقدس انداخته شود، نذر مزبور در این زمان صحیح نبوده و بهتر است آنچه که جمع شده، صرف اقامۀ مجالس به نام باب الحوائج علیه السلام در شب و روز تاسوعا- بى‌اطعام یا با اطعام- شود؛ البته بعض وجوه اگر از دیگران باشد، اجازۀ آنها ملاحظه شود و چنانچه موقع نذر کردن قصد آن داشت که در حرم باب الحوائج علیه السلام صرف کند، وجه مزبور در زوّار فقیر آن حضرت صرف مى‌شود؛ و اگر ممکن نشد اقامۀ مجالس به طورى که ذکر شد، به لحاظ عدم تمکن در حرم در سایر جاها متعیّن است. لازم به تذکر است، آن مقدار پول که خود در قلّک ریخته، آن مقدار را باید تخمیس کند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.