يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | اجاره: سوال هشت

پرسش :

مسجد یا حسینیه‌اى را در زمینى وقفى احداث نموده‌اند که زمین آن به مدت ٩٩ سال در مقابل وجه الاجارۀ معین اجاره شده. وجه الاجارۀ این بناء را شخصى از متدیّنین قبول نموده که هر سال طبق قراردادى که با واقف نموده پرداخت نماید و چندین سال نیز وجه الاجاره پرداخت شده است. و لکن مدت چند سال است که به علت فوت این شخص وجه الاجاره پرداخت نگردیده، لازم به تذکر است که مسجد داراى هیچ گونه مستغلات نمى‌باشد: اولا- وجه الاجاره این مسجد باید از کجا تأمین شود؟ ثانیا- نماز خواندن در این مسجد چه صورت دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه زمین را در مقابل وجه الاجارۀ معیّن ٩٩ سال اجاره کرده و اجرت را براى ٩٩ سال معیّن کرده، آن کسى که اجاره کرده مدیون است و از ما ترک شخص پرداخت مى‌شود؛ و اگر ٩٩ سال هر سال اجاره مى‌کرده، اجاره باطل است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.