يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام بیع | سوال چهارده

پرسش :

شخصى به بیع شرعى عمارتى را ابتیاع نموده و ثمن المعامله را نیز به موجب یک قطعه چک به بایع تسلیم و اقباض مى‌نماید بر حسب مراضاه حاصله تحویل عمارت به دو سال بعد از تاریخ انجام معامله موکول مى‌شود بایع چند...

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه چکى را که مشترى اول به بایع داده چک مدت دار بوده-یا چک همان روز معامله بوده-و چک در تاریخ مقرر قابل وصول بوده در این صورت معامله دومى که بایع پس از چند سال با شخص ثالث انجام داده معامله فضولى مى‌باشد و احتیاج به اجازه مشترى اول دارد، در صورتى که مشترى اول آن را اجازه کند ثمن معامله دوم باید به مشترى اول داده شود و اگر اجازه نکند معامله دوم باطل و بى‌اثر است و مشترى دوم نمى‌تواند بدون رضایت صاحب عمارت-یعنى مشترى اول-در آن تصرف کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.