يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام بیع | سوال بیست

پرسش :

شخصى نیاز به پول دارد نزد کسى مى‌رود و مى‌گوید: من فلان مقدار جنس از شما خریدم به فلان مبلغ نسیه، مثلا صد کیلو بادام از قرار کیلویى هزار تومان و چک صد هزار تومانى مى‌دهد براى چند ماه آینده. بعد مى‌گوید: من خودم فروختم به شما نقدا هشت هزار تومان و پول آن را مى‌گیرد و حال آنکه در واقع نه او قصد خرید جنس دارد و نه فروشنده قصد فروش آن و این کار صرفا جهت فرار از ربا صورت مى‌گیرد. لطفا حکم شرعى آن را بیان فرمایید.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ معاملۀ مزبور باطل است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.