يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام بیع | سوال بیست بیست و سه

پرسش :

از نانوایى ١۵ عدد نان مى‌گیریم، از هر ١۵ عدد نان ۵/٢ تومان باقى مى‌ماند که نانوا این پول باقیمانده را به ما نمى‌دهد. مسلم است که بعد از ۴٠ دفعه،۵/٢ تومان به صد تومان افزایش مى‌یابد. آیا مى‌توان مثلا یک...

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه در هر دفعه که نان مى‌گرفتید باقیماندۀ پول را مطالبه مى‌کردید و فروشندۀ نان از دادن باقیمانده پول عذر مى‌خواست و شما هم اعراض نکرده‌اید، در این صورت مى‌توانید به مقدار پولهاى باقیمانده از نان آن نانوایى بگیرید، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.