يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | معامله: سوال چهار

پرسش :

شخصى مالى به غیر فروخته و در قبال ثمن معامله چکى گرفته که مثلا شش ماه بعد وجه آن را وصول نماید. حال چنانچه دارندۀ این چک که تاریخ سر رسید آن شش ماه دیگر است نیاز به پول نقد داشته باشد، مى‌تواند آن را به قیمتى کمتر از مبلغى که در آن نوشته شده نقدا بفروشد، عمل فروشنده و خریدار چک در فرض بالا معاملۀ صحیحى است یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ فروش دین مدت دار به مبلغ کمتر به نقد مانعى ندارد، و در فرض سؤال که چک حقیقى است یعنى صادرکنندۀ چک به کسى که چک در وجه او نوشته شده مدیون است و چک سند این دین است فروش مبلغ آن چک به مبلغ کمتر به نقد مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.