يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | معامله: سوال نود

پرسش :

در مواردى که شرط جزائى صحیح است چنانچه مشروط علیه بنا به علل خارج از ارادۀ خود مثل مریضى نتوانست به شرط خود عمل کند آیا محکوم به شرط جزائى مى‌شود؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ شرط صحیح نافذ است و شرط باطل باطل است و اگر مشروط علیه نتوانست عمل کند معذور است در صورتى که شرط صحیح باشد، و لکن طرف خیار فسخ دارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.