يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام ارث | سوال سی و پنج

پرسش :

کسى کشته شده و دیۀ او را وارثان از قاتل گرفته‌اند، اکنون دیۀ مقتول در کجا و براى چه کسى خرج مى‌شود؟ آیا زن میت مى‌تواند از دیه ارث ببرد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ دیه در حکم ترکۀ مقتول است، و تمام ورّاث از جمله زن او از آن با رعایت طبقات ارث، ارث مى‌برند، ولى کسانى که فامیل مادرى مقتول هستند، مانند دایى و خاله یا برادر امى از آن ارث نمى‌برند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.