يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام ارث | سوال هفتاد و پنج

پرسش :

این جانب پدرم قبل از مادرش دار دنیا را وداع گفت و حال از پدرم ما ترک فقط یک باب حیاط مسکونى کوچک باقى مانده است. پدرم شش فرزند و یک همسر داشت، بعد از فوت مادر پدرم دو نفر از عمه‌ها مطالبۀ ارث مادرى از حیاط حقیر را دارند و اینکه آنها گاهى نقدا و گاهى از غیر منقول مطالبه مى‌کنند، ناگفته نماند که این جانب وارث پدرم وجه نقد ندارم، لذا از معظم له تقاضا دارم میزان ارث آنها را بیان بفرمایید.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ شش یک از ما ترک پدر شما که فوت کرده از خانه و لوازم خانه که داشت به مادرش مى‌رسد، و وارثهاى مادر میت که عمو و عمۀ شما مى‌شوند به نسبت سهم الارث که سهم عمو دو برابر سهم عمه است از آن شش یک ارث مى‌برند و چنانچه شما در آن خانه و لوازم آن تصرّف مى‌کنید باید آنها را راضى کنید، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.