يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام ارث | سوال یکصد و دوازده

پرسش :

پدر بعد از گذشت ٢ ماه از فوت مادر از دنیا رفت و به فاصلۀ اندکى یکى از فرزندان آنها که داراى دو فرزند بود نیز فوت نمود، اکنون نحوۀ تقسیم دارایى در بین ورّاث با توجه به وضعیت پیچیدۀ آنان چگونه خواهد بود؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ یک چهارم ترکۀ زن (که فرزند دارد) به شوهرش مى‌رسد و بقیه به فرزندانش و به پسر دو برابر دختر مى‌رسد (اگر وارث منحصر در شوهر و فرزندش باشد و پدر و مادر در حیات نباشد)، ارث پدر از جمله یک چهارم ترکۀ زن به فرزندانش مى‌رسد (اگر شوهر زوجۀ دیگرى ندارد و همچنین پدر و مادر ندارد) ، ترکۀ فرزند که بعد از پدر ارث برده به فرزندان و همسرش مى‌رسد (٨/١ به همسر و بقیه به فرزندان پسر دو برابر دختر) ، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.