يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام | مسائل مساجد: سوال بیست

پرسش :

برگزارى برخى بزرگداشتها و جشنهاى مذهبى یا ملى مثل سالروز انقلاب اسلامى یا تولد اولیاى خدا که مردم با فراخوان عمومى از بچه‌ها و بزرگترها گرفته تا همۀ مردم، نقّالان و مدیحه‌خوانان نیز با خواندن موجب سرور شده و گاهى نیز خردسالان براى ابراز شادى کف مى‌زنند، آیا اینگونه گردهماییها در مسجد جایز است؟ اگر هم گناهى در پس داشته باشد، متوجه کیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اقامۀ این مجالس در مساجد مانعى ندارد، و لکن کارهایى که وهن بر مسجد حساب مى‌شود، مثل دست زدن و بعضى از نمایشهاى متعارف ترک شود، و به جاى آن از مثل صلوات و تکبیر و تکرار مدایح استفاده شود، و باید از بچه‌هایى که طهارت و نجاست را مراعات نمى‌کنند و با بود آنها در مسجد، مسجد در معرض تنجیس قرار مى‌گیرد و یا شئونات مسجد را رعایت نمى‌کنند، مثل اینکه در مسجد بازى مى‌کنند، به قدر امکان و به طور ملاطفت جلوگیرى شود، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.