يکشنبه، 25 اسفند 1398

بانکداری و احکام بانک | سوال بیست و نه

پرسش :

سفته‌هایى که در بازار و بنگاهها معمول است از ضامنى مى‌گیرند و به محض امضا ضامن محسوب مى‌شود، پس از اینکه شخص امضاء کرد بانک یا صندوق قرض الحسنه وامى مى‌دهد، و در صورت عدم پرداخت، از صاحب سفته مى‌گیرند، آیا صورت شرعى دارد؟ و یا از قبیل ضمان ما لم یجب است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه پول را از کسى که به او داده شده نتوانند بگیرند، گرفتن آن از ضامن مانعى ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.