يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام نماز | نماز مسافر: سوال یک

پرسش :

کسانى که از وطن مهاجرت مى‌کنند و اتخاذ وطن هم نکرده‌اند، نماز و روزۀ آنها و خانواده‌شان چه حکمى داد؟ و همچنین دختر وقتى که شوهر مى‌کند و به شهر دیگرى مى‌رود، هنگامى که به دیدن پدر و مادر مى‌آید نماز و روزه‌اش در خانۀ والدین او چگونه است؟ آیا در حکم، باید تابع شوهر باشد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ مادامى‌که وطنى اتخاذ نکرده‌اند در سفر، نماز و روزه‌شان قصر است؛ و اهل و عیال همراه ایشان که قصدشان با آنها یکى است و قصد آنها را مى‌دانند، حکم صاحب عیال را دارند؛ و دختر هم پس از شوهر کردن، در وطن و اعراض از آن و مسافرت و اقامت، قصد خودش معتبر است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.