يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام نماز | نماز مسافر: سوال سه

پرسش :

در منزل سازمانى در ١٢ کیلومترى زنجان سکونت دارم در حالى که محل کارم در دادسراى شهر زنجان مى‌باشد. اولاً قصد ۵ سال ماندن را دارم؛ ثانیاً با این وصف هر روز بین این ١٢ کیلومتر از پادگان تا محل کارم در تردد هستم و قصد اقامت ده روزه هم میسّر نیست؛ ثالثاً نه زنجان و نه حومۀ آن، وطن من نیست، حکم نماز و روزه را بیان فرمایید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه حد اقل هفته‌اى یک بار بین وطن و محل کار و سکونت- که به اندازۀ مسافت شرعى است- تردد مى‌کنید یا اینکه براى کارتان در حد مسافرت شرعى تردد مى‌کنید، در محل سکونت و مکان عمل باید نماز را تمام خوانده و روزه را بگیرید، و در غیر این صورت در نمازتان جمع بین قصر و تمام بنمایید، و روزه را اگر گرفتید مجزى است و قضا ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.