يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام نماز | نماز مسافر: سوال پنج

پرسش :

این جانب اهل تبریز و وطنم همانجا است لکن بعضى مواقع به خاطر شغل به مأموریت به بعضى شهرها مثل قم و اراک و تهران اعزام مى‌شوم، بفرمایید تکلیف من از جهت نماز و روزه چگونه است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه ادامۀ شغل بستگى به رفتن و برگشتن از تبریز به قم و اراک و تهران دارد بطورى که در هر هفته حد اقل یک بار این رفت و برگشت انجام مى‌گیرد، در این صورت نماز و روزه تمام است هم در تبریز و هم قم و هم تهران و هم اراک، و در مسافرتِ براى غیر شغل یا مسافرتى که ادامۀ شغل به آن بستگى ندارد نماز شکسته و روزه باطل است، و در تبریز که وطن اصلى است نماز و روزه تمام است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.