يکشنبه، 10 فروردين 1399

حکم رعایت نکردن نکات بهداشتی در هنگام شیوع کرونا

پرسش :

اگر کسی (در زمان شیوع کرونا) رعایت نکات احتیاطی بهداشتی نکند، آیا این فعل گناه محسوب می‌شود و در صورت مبتلا کردن دیگری، آیا ضامن مخارج درمان وی می‌گردد و در صورت منجر شدن به مرگ طرف (خدای نکرده) آیا مستلزم دیه می‌شود و آیا از کار و کسب انداختن آن فرد مبتلا موجب ضمان است (که جبران کند)؟

پاسخ :
رعایت اصول بهداشتی نسبت به خود شخص در صورتی که خوف ابتلا به ویروس را داشته باشد و احتمال جدّی بدهد که در فرض ابتلا منجر به مرگ و یا آسیب شدید شود حتما لازم است و چنانچه رعایت نکند و آنچه را احتمال می‌داده محقق شود شرعا معذور نخواهد بود و اگر شخص، مبتلا به این بیماری است و در تماس با دیگران اصول بهداشتی را رعایت نکند و طرف بی‌اطلاع باشد، ضامن آسیبی است که به او وارد می‌شود و اگر منجر به مرگش شود دیه ثابت خواهد بود و اگر کارگری است که از راه کار ارتزاق می‌کند، بعید نیست در دوران معالجه و عجز از کار کردن اجرت المثل او را ضامن باشد.

منبع: دفتر آیت‌ الله العظمی سیستانی (مدظله‌العالی)