يکشنبه، 10 فروردين 1399

حکم ممانعت از دفن متوفیان کرونا در قبرستان‌های عمومی

پرسش :

متخصصان می‌گویند که می‌توان متوفی به کرونا را در اماکن دفن متعارف در کشور دفن کرد و نیازی به انجام کار خاصی در زمینه عمق قبر و غیر آن نیست زیرا زنده ماندن ویروس متکی به سلول‌های زنده است و پس از مرگ مبتلا، ویروس تا ساعت‌ها زنده می‌ماند اما راهی برای خروج از بدن میت ندارد و در نتیجه نابود می‌شود؛ بنابراین اتخاذ اقدامات احتیاطی نظیر پوشیدن دستکش و ماسک و مانند آن در زمان انتقال جسد فرد مبتلا و دفن آن کفایت می‌کند و پس از دفن هیچ نگرانی از انتقال ویروس به دیگران وجود ندارد. در چنین شرایطی، حکم ممانعت از دفن متوفیان کرونا در قبرستان‌های عمومی ـ ولو در محلی جدای از سایر قبرها ـ بر خلاف وصیت و خواسته بستگانش چیست؟

پاسخ :
در فرض مسئله ممانعت از دفن آن در قبرستان‌های عمومی جایز نیست و مقامات مربوطه باید این امر را تسهیل کنند.

منبع: ایکنا