يکشنبه، 10 فروردين 1399

احکام وقف | سوال هشت

پرسش :

زمینى به نام حسینیه اهدا شده، با بودن حسینیه دیگر نیازى به آن نیست، ساختن دار القرآن در آن محل چه طور است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر آن زمین وقف بر حسینیه نشده و ساختن حسینیه موردى نداشته باشد، مانعى ندارد؛ و اگر وقف بر ساختن خصوص حسینیه شده، مى‌توانند آن را با زمین در مکان دیگر مبادله کنند که ساختن حسینیه در آن مورد حاجت است؛ و اگر مبادله ممکن نباشد، آن زمین را مى‌فروشند و با ثمن آن زمین دیگر را مى‌خرند؛ و مباشر این اعمال متولى شرعى وقف باید باشد، و در فرض نبودن متولى شرعى باید از حاکم شرع اجازه بگیرند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.