يکشنبه، 10 فروردين 1399

احکام وقف | سوال هشتاد و یک

پرسش :

حسینیه‌اى است قدیمى که در حال حاضر جهت برگزارى مراسم مذهبى نیاز به توسعه و تجدید بناء دارد (زمینى هم براى این منظور آماده گردیده) در یک سمت آن خانه‌ها است که راه عبور آنها از حسینیه است، اجازه مى‌فرمایید که در طرح توسعۀ آن کوچه‌اى براى عبور همگان از زمین حسینیه جدا و ساختمان حسینیه مستقل و مجزا و بدون شریک باشد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ زمین حسینیه را نمى‌شود کوچه قرار داد، مگر اینکه از اول راه عبور خانه‌هاى مسکونى از این طریق باشد، که در این صورت به مقدار نیازى که قبلاً داشتند مى‌شود کوچه درست کرد، وگرنه از زمین جدید کوچه درست کردن به مقدار متعارف مانعى ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.