دوشنبه، 11 فروردين 1399

احکام خمس | سوال سیصد و یازده

پرسش :

شخصى بعضى موارد را در بین سال خریدارى مى‌کند که حتى یک بار هم مورد استفاده قرار نمى‌گیرد و دست نخورده باقى مى‌ماند (ولى خرید این وسایل براى منزل است نه براى فروش آنها) ، و همچنین مواد غذایى که در طول سال معمولا آخر سال اضافه مى‌آید که معمولا حساب کردن آنها مشکل است در این گونه موارد چگونه عمل شود؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه مالى را که خریده در سال تهیه در معرض حاجت بوده و اتفاقا مورد استفاده قرار نگرفته مثل لحاف و تشک یا ظروف و امثال آن که در صورت وارد شدن مهمان مورد استفاده قرار مى‌گیرد خمس ندارد، و اگر در سال تهیه در معرض حاجت نبوده باید تخمیس شود، و نسبت به مواردى که محاسبۀ آنها مشکل است مصالحه مى‌شود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.