دوشنبه، 11 فروردين 1399

احکام خمس | سوال سیصد و بیست و نه

پرسش :

شخصى داراى موتور آب و زمین کشاورزى است که همه را تخمیس نموده است، ولى چون موتور آب فرسوده شده و قدرت آبیارى زمین را ندارد، مى‌خواهد علاوه بر مبلغ فروش این موتور آب، مبلغى هم اضافه نماید تا بتواند موتور آب جدیدى خریدارى نماید، بفرمایید که آیا این مبلغ اضافه باید تخمیس شود یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در صورتى که همۀ حاصل مزرعه یا قسمت عمدۀ از آن را مى‌فروشد مبلغ اضافه را باید تخمیس کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.