دوشنبه، 11 فروردين 1399

احکام خمس | سوال سیصد و سی

پرسش :

درختى که در زمین مرطوب خود به خود مى‌روید و بعد از چند سال محصول مى‌دهد، حکم خمس آن چگونه است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه در ملک خود شخص باشد خمس دارد؛ و اگر در ملک خودش نیست، تا وقتى که در زمین مباح است خمس ندارد، و اگر میوه یا چوبى که مالیّت دارد از آن جدا کند و صرف مخارج سالش نشود خمس دارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.