جمعه، 15 فروردين 1399

احکام بانوان | حیض: سوال بیست و نه

پرسش :

زنی که عادت وقتیه دارد، اگر بیشتر از ده روز خون ببیند و نتواند حیض را به واسطه نشانه‌های آن تشخیص دهد، وظیفه او چیست؟

پاسخ :
این مسأله چند صورت دارد:

صورت اول: عادت خویشان او به یک اندازه و شش یا هفت روز است، در این صورت باید شماره عادت خویشان خود را حیض قرار دهد، چه پدری باشند چه مادری، زنده باشند یا مُرده.

صورت دوم: اگر عادت خویشان او به یک اندازه باشد ولی کمتر از شش روز یا بیشتر از هفت روز باشد. در این صورت بنابر احتیاط واجب در مقدار تفاوت بین عادت آنها با شش یا هفت روز، جمع کند بین تروک حائض و افعال مستحاضه.

صورت سوم: عادت خویشان او به یک اندازه نیست، مثل آن که عادت بعضی پنج روز و عادت بعضی دیگر هفت روز باشد، در این صورت نمیتواند عادت آنان را حیض خود قرار دهد. بلکه بنابر احتیاط واجب در هر ماه از روزی که خون می بیند تا شش یا هفت روز را حیض و بقیه را استحاضه قرار دهد.

​​​​​​​منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)