شنبه، 16 فروردين 1399

احکام خمس | سوال سی

پرسش :

اینجانب کارمند دولت و اکنون در منزل ورثه ای پدرم که شامل 2 طبقه است و 1 طبقه ان در اختیار مادر و یک طبقه نیز از زمان حیات پدر دراختیار بنده می‌باشد و من با وام‌هایی که از بانک گرفته‌ام توانسته‌ام یک خانه و یک آپارتمان کوچک خریداری کنم تا پس اندازی برایم باشد و چنانچه قرار شد من از این خانه خارج شوم (چون ورثه پدر 4نفر هستندوهمه خانه متعلق به من و مادرم نیست) بتوانم با فروش آنها یک واحد آپارتمان 3 خوابه که مناسب من و همسر و فرزندانم باشد خریداری نمایم ضمن اینکه بابت این 2 واحد تقریبا مبلغ 50 میلیون به بانک بدهکارم مبلغ 25 میلیون نیز از مستاجر گرفته ام یکی از این واحدها را 2 سال قبل و دیگری را حدود 6 سال قبل خریده‌ام و قیمت هرکدام حدود 50 میلیون بوده است حال با این توضیحات سوال من این است که آیا به این 2 واحد که من به عنوان پس انداز برای خرید خانه‌ای مناسب پس‌انداز نموده‌ام و این میزان بدهی نیز دارم خمس تعلق می‌گیرد یا خیر؟

پاسخ :
در مفروض سؤال که مسکن بالفعل مطابق آن دو واحد است بعد از کسر بدهی‌های مربوط به آن دو به احتیاط واجب متعلق خمس است. (استفتاء/12793) (منهاج 3/م 1228)

منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)