شنبه، 16 فروردين 1399

احکام روزه | سوال چهارده

پرسش :

اینجانب در گذشته مقدار زیادی نماز و روزه نگرفته‌ام (بدون عذر شرعی) و تعداد آنها را هم نمی‌دانم، چه مقدار نماز و روزه و کفاره بر عهده من است؟

پاسخ :
در مفروض سؤال اگر شک دارید که چه مقدار نماز قضا بر عهده شماست مى توانید به مقدارى که یقین دارید کمتر از آن مقدار نیست اکتفاء کنید اگرچه احتیاط مستحب آن است که آنقدر بخوانید که یقین کنید دیگر نمازى به عهده شما نیست. و در روزه نیز در مفروض سؤال که بدون عذر نگرفته اید مى توانید نسبت به قضا و کفاره به اقلّ که همان مقدارى است که مى دانید از آن مقدار کمتر نیست اکتفاء کنید.

منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)