سه‌شنبه، 19 فروردين 1399

احکام نماز | وطن: سوال بیست و هفت

پرسش :

این جانب در شرکت کار مى‌کنم به سمت رانندگى در هفته یک بار یا دو بار جهت انجام کار شرکت به مأموریت مى‌روم بقیۀ روزها در داخل شهر مشغول رانندگى هستم بفرمایید روزهایى که راه دور به مسافرت مى‌روم نماز و روزۀ من چه حکمى دارد؟ و روزهایى که مربوط به کار این جانب نمى‌باشد مثلا مسافرت مى‌روم جهت زیارت یا صلۀ رحم یا انجام کار شخصى خودم در این صورت چه حکمى دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ در فرض سؤال که حد اقل هفته‌اى یک بار براى کار در حد مسافت شرعى تردد مى‌کنید نمازتان در این سفرها-که براى کارتان است-تمام و روزه صحیح است، و در سفرهایى که براى کارتان نیست مثل سفرى که براى زیارت یا صلۀ رحم و غیر آن است نمازتان قصر است و روزه هم صحیح نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.