سه‌شنبه، 19 فروردين 1399

احکام نماز | وطن: سوال سی و چهار

پرسش :

شخصى است در طول سال تردد بین دو شهر دارد و در هر دو شهر داراى دو مسکن مى‌باشد و معمولا در هر ماه سه الى پنج روز در یکى از شهرها و ما بقى را در شهر دیگر است. حکم نماز و روزۀ نامبرده چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه قصد دارد براى همیشه در آن دو شهر زندگى کند و بین آنها به این نحو تردد کند هر دو شهر وطن او حساب مى‌شوند و نمازش در هر دو جا تمام و روزه‌اش صحیح است، و نیز اگر قصد دارد مدت زیادى مثل هشت سال یا بیشتر به این صورت عمل کند نمازش در هر دو جا تمام و روزه‌اش صحیح است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.