سه‌شنبه، 19 فروردين 1399

احکام نماز جماعت | سوال هشتاد

پرسش :

اگر کسى که مسجدى را ساخته فرد روحانى را به عنوان امام جماعت تعیین نماید و فقط به او اجازۀ اقامۀ نماز جماعت را بدهد آیا جایز است فردى که تمام شرایط امام جماعت را دارد در دو صورت زیر بدون اجازه امام جماعت تعیین شده، اقامۀ نماز جماعت بنماید؟ الف: اگر امام جماعت به مسجد آمده باشد و نماز را به جماعت بخواند؟ ب: اگر امام جماعت به مسجد نیامده باشد و نماز جماعت اقامه نشده باشد؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛
الف:در فرضى که هر دو واجد شرایط امام جماعت هستند سعى کنند یکى تمام کند دیگرى بعدا اقامه جماعت کند، و اللّه العالم.

ب: چنانچه واجد شرایط باشد مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.