جمعه، 22 فروردين 1399

احکام ازدواج | مهریه: سوال ده

پرسش :

اگر مهریۀ زوجه حالّ باشد، آیا زن مى‌تواند از وظایفى که در برابر شوهر دارد خوددارى نماید تا مهر به وى تسلیم شود؟ همچنین پس از عروسى، زن که به خانۀ شوهر رفت و خود را در اختیار وى گذاشت ولى مرد نتوانست با وى نزدیکى کند، زن مى‌تواند پس از آن مطالبۀ مهریه را به شرح مذکور مطالبه نماید و قبل از تسلیم مهریه از ایفاى وظایف خوددارى نماید یا اینکه حقّ استنکاف با تسلیم تام از دستش مى‌رود و فقط زوجه حقّ مطالبۀ مهریه را دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر زوجه با تسلیم خود قصد اسقاط حقّ خودش را نموده، دیگر نمى‌تواند امتناع نماید، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.