جمعه، 22 فروردين 1399

احکام ازدواج | مهریه: سوال نوزده

پرسش :

با توجه به اینکه قوانین مدنى از احکام شرعى استخراج مى‌شود، به استحضار مى‌رساند در مسائل و احکام عقد دائم آقایان مراجع تقلید، مثلاً در مسألۀ ٢۴٢٠ توضیح المسائل حضرت امام خمینى قید شده: قبل از اخذ مهریه، زن مى‌تواند از نزدیکى کردن شوهر جلوگیرى نماید، در صورتى که در قوانین ١٠٨۵ و ١٠٨۶ مدنى که خود از مسألۀ فوق نتیجه مى‌شود قید شده که زن مى‌تواند قبل از اخذ مهریه از ایفاء وظایفى که در مقابل شوهر دارد، امتناع کند؛ حال سؤال این است که آیا منظور از ایفاء وظایف، تمام وظایفى ست که زن در برابر شوهر دارد و یا فقط منظور همان مسألۀ نزدیکى کردن مى‌باشد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ به حسب حکم شرعى زن مى‌تواند قبل از گرفتن مهر، از نزدیکى کردن شوهر جلوگیرى کند، و محتمل است آنچه در قانون آمده اشاره به همان باشد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.