جمعه، 22 فروردين 1399

احکام ازدواج | شیردادن: سوال هشت

پرسش :

کسى با دخترى ازدواج مى‌کند، سپس با زنى دیگر ازدواج مى‌کند، آنگاه معلوم مى‌شود که مادرِ همسر اول همسر دوم را سه ماه شیر داده است و شرایط شیر دادن هم تکمیل است، به این شکل، آن دو زن خواهر رضاعى همدیگرند، اینک این وصلت چه حکمى دارد؟ و آن دو فرزند هم داشته باشند، تکلیف چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در صورتى که محرز شود که مادر زوجۀ اول زوجۀ ثانیه را با شرایط رضاع محرم شیر داده، نکاح با زوجۀ ثانیه باطل است و فرزند او هرچند که از وطى به شبهه متولد شده ولى با فرزندى که از نکاح شرعى متولد شده فرقى در حکم ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.