يکشنبه، 24 فروردين 1399

احکام غسل | حیض: سوال هفده

پرسش :

انجام دهد، و چنانچه زن تمکن از غسل ندارد و غسل براى او ضرر دارد باید بدل از غسل تیمم نماید و براى هر نماز وضو بگیرد، و چنانچه نمى‌داند که در آن وقت مستحاضه به استحاضۀ کثیره یا متوسطه بوده یا قلیله-یعنى احتمال قلیله بودن را مى‌دهد-در فرضى که براى هر نماز یک وضو نگرفته، نماز عصر و نماز عشاء در آن مدت را قضا کند و قضاى بقیۀ نمازها لازم نیست، و اگر مى‌داند استحاضه قلیله نبوده باید همۀ نمازهایى را که در آن مدت بدون غسل خوانده قضا نماید، و اللّه العالم.

پاسخ :
باسمه تعالی؛ در فرض سؤال چنانچه عادت سابق زن به هم خورده، زن باید وظیفۀ مضطربه را که در رسالۀ عملیه ذکر شده مراعات کند و ایامى را که حیض قرار مى‌دهد در آن ایام نماز و روزه را ترک کند و در ایامى که استحاضه است وظیفۀ مستحاضه را رعایت کند، و در حیض قرار دادن ایام نسبت به نماز و سایر اعمال فرقى نیست همانطور که نماز در آن ایام را ترک مى‌کند طواف را هم ترک مى‌کند و نزدیکى شوهر با زن در آن ایام نیز جایز نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.