چهارشنبه، 27 فروردين 1399

ملاک تشخیص روزه‌ی ضرری

پرسش :

مادرم به بیماری شدیدی مبتلاست و پدرم نیز از ضعف جسمانی رنج می‌ برد و در عین حال هر دو روزه می‌ گیرند که گاهی مشخص است که روزه باعث تشدید بیماری آن‌ها می‌ شود، تا کنون نتوانسته‌ ام آن‌ها را قانع کنم که لااقل هنگام شدت بیماری روزه نگیرند. خواهشمندیم ما را در مورد حکم روزه آن‌ها راهنمایی فرمایید.

پاسخ :
ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن تشخیص خود روزه‌دار نسبت به خودش است و اگر بداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد و در عین حال بخواهد روزه بگیرد، روزه گرفتن برای وی حرام است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری