سه‌شنبه، 2 ارديبهشت 1399

چگونگی روزه ماه رمضان با توجه به بیماری کرونا

پرسش :

لطفا چگونگی روزه مومنین در ماه مبارک رمضان با توجه به بیماری کرونا را بیان نمایید.

پاسخ :
در روزهای اخیر مکرر عرض شد که روزه یکی از اعمال واجبی است که برای افرادی که شرایط آن را دارند واجب است مگر اینکه در سفر و یا بیمار باشند و یا اینکه در وضعیتی باشند که اگر روزه بگیرند خوف آن را داشته باشد که بیمارشوند و یابیماریشان تشدید گردد.

به نظر اینجانب ملاک خوف از بیماری یا تشدید بیماری است و خوف باید منشاء عقلایی داشته باشد یا پزشک متعهد و متدین تشخیص دهد که در چنین شرایطی وجوب روزه برداشته خواهد شد و اگر فرد روزه بگیردعمل حرام انجام داده است.

همان طور که اگر سالم باشد و خوف ضرر و بیماری نداشته باشد واجب است روزه بگیرد و ترک آن کفاره دارداگر کسی هم به هر عنوان نمی‌تواند روزه بگیرد حق روزه خواری را در جامعه ندارد و حفظ حرمت ماه مبارک رمضان ضروری است.

منبع: دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی (دام ظله)