پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

انجام مُفطر در محل اقامت

پرسش :

مسافری قصد اقامت ده روز داشته ولی از اقامت منصرف می‌‌شود و تصمیم می‌‌گیرد قبل از حلول ماه رمضان به شهرش برگردد ولی به‌خاطر تأخیر وسایل نقلیه نمی‌‌تواند برگردد و ماه رمضان در همان شهری که مسافر بوده حلول می‌‌کند. اگر این شخص در محل اقامت فعلی مُفطری انجام دهد، چه حکمی‌ دارد؟

پاسخ :
اگر بعد از اینکه اقامت ده روز وی تحقق یافته (به این‌که پس از قصد اقامت یک نماز چهار رکعتی خوانده باشد) روزه بر او واجب است و جایز نیست کاری که روزه را باطل می‌‌کند انجام دهد، و اگر چنین کاری کرد، کفّاره (شصت روز روزه یا اطعام شصت فقیر) بر او واجب می‌‌شود؛ اما اگر قبل از استقرار اقامت و حکم کامل خواندن نماز از اقامتش منصرف شد، چیزی به عهده‌اش نیست.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری