پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

تأخیر در ادای خمس | سوال دو

پرسش :

آیا به خمسی که با تأخیر پرداخت شود جریمه تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
اگر خمس سال قبل از درآمد سال جدید پرداخت شود، واجب است که خمس درآمد سال جدید که به عنوان خمس پرداخت می‌شود نیز پرداخت شود.(۱)

پی‌نوشت:
۱. یعنی اگر بخواهد با درآمد امسال، خمس سال قبلی را بدهد باید ابتدا پولی که با آن می‌‌خواهد خمس سال قبل را پرداخت کند را تخمیس نماید. مثلاً اگر خمس سال قبل ۲۰ هزار تومان بوده است و بخواهد با ۲۵ هزار تومانی که امسال به دست آورده است، خمس سال قبل را بدهد، ابتدا باید ۵ هزار تومان از ۲۵ هزار تومان را به عنوان خمس بدهد و سپس با ۲۰ هزار تومان باقیمانده، خمس سال قبل را بدهد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری