پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

اخذ اجازه از ولی امر خمس

پرسش :

آیا اجازه گرفتن از مجتهدی که مقلّد از او تقلید می‌کند، برای مصرف سهم امام(علیه‌السّلام) در عمل خیر مثلاً در حوزه‌ی علمیه یا دارالایتام، ضرورت دارد و یا اجازه‌ی هر مجتهدی کافی است؟ و اصولاً آیا اجازه‌ی مجتهد ضروری است؟

پاسخ :
اختیار سهمین مبارکین به‌طور کلّی مربوط به ولی امر مسلمین است و کسی که بر عهده‌ی او و یا در مال وی مقداری حقّ امام(علیه‌السّلام) یا سهم سادات باشد، باید آن را به ولی امر خمس یا وکیلی که از طرف او اجازه دارد، تسلیم کند و اگر می‌خواهد آن را در یکی از موارد مقرّر مصرف کند، باید ابتدا راجع به آن اجازه بگیرد و در عین حال مکلّف باید فتوای مرجع تقلید خود را در آن رعایت نماید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری