پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس احیای زمین مَوات

پرسش :

شخصی برای احیای زمین موات جهت کاشت درختان میوه به امید استفاده از حاصل آن اقدام به حفر چاه عمیق نموده است، با توجّه به اینکه این درختان بعد از چند سال دیگر به بار می‌نشینند و هزینه‌ی زیادی هم دارند، این شخص مبلغی بیش از یک‌میلیون تومان صرف آن نموده است. وی تاکنون حساب سال نداشته و خمس اموالش را پرداخت نمی‌کرده، ولی در حال حاضر که تصمیم گرفته برای ادای خمس، اموالش را حساب کند، میبیند که قیمت چاه و زمین و باغ بر اثر تورّم، معادل چندین برابر هزینه‌ی اوّلیه شده است، حال اگر بخواهد خمس قیمت فعلی آنها را بدهد، توانایی آن را ندارد و اگر بخواهد خمس را از خود زمین و باغ و غیر آن بپردازد، در مضیقه و سختی می‌افتد، زیرا خود را به زحمت انداخته و به امید استفاده از ثمرات آن برای تأمین مخارج زندگی خود و خانواده اش متحمّل هزینه‌ها و مشکلاتی شده است، تکلیف او نسبت به خمس اموالش چیست؟ چگونه خمس خود را حساب کند تا به‌راحتی بتواند آن را بپردازد؟

پاسخ :
فقط آنچه را از درآمد که صرف احیاء باغ نموده خمس دارد؛ البتّه نسبت به تفاوت ارزش پول با یکی از وکلای مرجع، مصالحه انجام گیرد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری