پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

پرداخت سهم سادات

پرسش :

زن علویه ای ادّعا می‌کند که پدرش در پرداخت هزینه‌ی خانواده اش کوتاهی نموده و مجبور به گدایی در کنار مساجد شده اند تا از این طریق مالی به‌دست آورده و مصرف کنند. اهالی منطقه هم آن سید را فردی ثروتمند، ولی نسبت به خانواده اش، خسیس می‌دانند، آیا دادن نفقه‌ی آنان از سهم سادات جایز است؟ و بر فرض که پدر بگوید که بر من فقط دادن هزینه‌ی پوشاک و خوراک واجب است، ولی پرداخت بقیه‌ی مخارج مثل لوازم اختصاصی زنان و پول روزانه‌ی کودکان، واجب نیست، آیا می‌توان به مقدار رفع احتیاج از سهم سادات به آنان داد؟

پاسخ :
در صورت اوّل اگر نمی‌توانند نفقه‌ی خود را از پدرشان بگیرند، جایز است به مقدار نفقه از سهم سادات به آنان داده شود. همچنین در صورت دوّم، اگر علاوه بر خوراک و پوشاک، به چیز دیگری که مناسب حالشان است، نیاز داشته باشند، جایز است به مقدار رفع نیاز از سهم سادات به آنان پرداخت شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری