پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

پرداخت خمس به پدر و مادر فقیر

پرسش :

جوانی بیست‌وپنج ساله و کارمند هستم تا به حال مجرّد بوده و با پدر و مادرم زندگی می‌کنم، پدرم پیرمردی کهنسال و از کارافتاده است که درآمدی ندارد و چهار سال است که همه‌ی مخارج زندگی را من تأمین می‌کنم. با توجّه به اینکه نمی‌توانم هم خمس درآمد سالانه را بدهم و هم مخارج زندگی را تأمین کنم و مبلغ نوزده‌هزار تومان هم از خمس درآمد سال‌های قبل بدهکارم و آن را یادداشت کرده‌ام تا بعداً بپردازم، خواهشمندم توضیح فرمایید که آیا جایز است خمس درآمدهای سال را به نزدیکان خود مثل پدر و مادر بدهم؟

پاسخ :
اگر پدر و مادر شما قدرت مالی اداره‌ی امور زندگی خود را ندارند و شما توانایی کمک به آنان را دارید، کمک به آنان بر شما واجب می‌شود و آنچه را که جهت تأمین نفقه‌ی آنان می‌پردازید، جزو مؤونه‌ی شما محسوب است، ولی شرعاً نمی‌توانید آن را به جای خمس که دادن آن هم واجب است، حساب نمایید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری