پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

ارتباط مالیات با خمس

پرسش :

من در سال ۱۳۴۱ شمسی از امام خمینی (قدّس‌سرّه) تقلید نموده و حقوق شرعی خود را طبق فتاوای ایشان به او میپرداختم. در سال ۱۳۴۶ امام (قدّس‌سرّه) در ضمن پاسخ به سؤالی درباره‌ی حقوق شرعی و مالیات، فرمودند که حقوق شرعی همان خمس و زکات است، ولی مالیات جزء حقوق شرعی نیست. در حال حاضر که در دوران جمهوری اسلامی به سر می‌بریم، خواهشمندیم وظیفه‌ی ما را نسبت به حقوق شرعی مالی و مالیات بیان فرمایید.

پاسخ :
مالیاتی که حکومت جمهوری اسلامی بر اساس قوانین و مقرّرات وضع می‌کند، هرچند پرداخت آن بر کسانی که قانون شامل آنان می‌شود، واجب است و مالیاتِ پرداختی هر سال از مؤونه‌ی همان سال محسوب است، ولی از سهمین مبارکین محسوب نمی‌شود، بلکه بر آنان دادن خمس درآمد سالانه شان در زائد بر مؤونه‌ی سال به‌طور مستقل، واجب است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری