پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

ادای خمس شخص فاقد مشاعر

پرسش :

شخصی در حال صحّت، پولی به فرزندش می‌دهد که به‌عنوان خمس بپردازد، هنگامی که فرزند می‌خواهد این پول را بدهد، مطّلع می‌شود که پدر، مشاعرش را از دست داده است. آیا این مبلغ را می‌توان به‌عنوان خمس، قبول نمود؟

پاسخ :
اگر پدر، فاقد مشاعر در حدّ سقوط تکلیف باشد، تصرّفات او در مال خودش به پرداخت خمس و غیره نافذ و صحیح نیست، ولی اگر چنین شخصی فوت کند، ورثه مکلّف‌اند بدهی بابت خمس او را از تَرَکه جدا نموده و بپردازند تا بتوانند در ترکه تصرّف کنند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری