جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس مستمرّی اولاد

پرسش :

آیا نفقه ای که شخصی از طرف پدر یا برادر یا یکی از اقوام دریافت می‌کند، هدیه محسوب می‌شود یا خیر؟ در صورتی که نفقه‌دهنده خمس اموال خود را نپردازد، آیا بر نفقه‌گیرنده پرداخت خمسِ آنچه که از او می‌گیرد، واجب است؟

پاسخ :
تحقّق عنوان هبه و هدیه به نیتِ دهنده وابسته است بنابراین اگر پدر پولی را به نیت هدیه ندهد، حکم هدیه را ندارد و در هر صورت برای نفقه‌گیرنده پرداخت خمس آن واجب نیست.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری