جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خرج کردن اموال برای فرار از خمس

پرسش :

اگر کسی برای فرار از خمس دادن قبل از اتمام سال خمسی‌اش شروع کند به خرج کردن اموال و دارایی‌‌هایش مثلاً زیارت برود یا حج مستحبّی یا خرید وسایل منزل که نیازی به آنها ندارد یا تعویض خودرو و... آیا این کار خمس را ساقط می‌کند؟ کار او چه حکمی دارد؟

پاسخ :
آنچه صَرف هزینه‌ی زندگی کرده ولو در فرض سؤال، خمس ندارد ولی اگر چیزی را که به آن نیاز ندارد تهیه کند، وجوب خمس از او ساقط نمی‌شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری