جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس فیش حج میت

پرسش :

شخصی برای رفتن به حجّ استحبابی مبلغی را به حساب سازمان حج واریز کرده، ولی قبل از تشرّف به زیارت خانه‌ی خدا، فوت نموده است، این مبلغ چه حکمی دارد؟ آیا مصرف کردن آن در نیابت از حجّ میت واجب است؟ آیا خمس به آن تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
فیش حج که در قبال مبلغی که به حساب سازمان حج واریز کرده، دریافت نموده، به قیمت فعلی‌‌اش از ترکه‌ی میت محسوب می‌شود و میت اگر حج بر ذمّه ندارد و وصیت به حج هم نکرده، صرف آن در حجّ نیابی برای میت واجب نیست و خمس آن مبلغ اگر پرداخت نشده باشد، در فرض سؤال واجب است پرداخت شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری